Súhrn účinných koncentrácií bežných účinných látok (1)

https://www.zfbiotec.com/anti-aging-ingredients/
Aj keď vzťah medzi koncentráciou zložky a kozmetickou účinnosťou nie je jednoduchý lineárny vzťah, zložky môžu vyžarovať svetlo a teplo len vtedy, keď dosiahnu účinnú koncentráciu.
Na základe toho sme zostavili účinné koncentrácie bežných účinných látok a teraz vás prevedieme ich pochopením.

kyselina hyalurónová
Efektívna koncentrácia: 0,02% Kyselina hyalurónová (HA) je tiež zložkou ľudského tela a má špeciálne hydratačné účinky. V súčasnosti je to najviac hydratačná látka v prírode a je známa ako ideálny prírodný hydratačný faktor. Všeobecné pridané množstvo je okolo 0,02 % až 0,05 %, čo má zvlhčujúci účinok. Ak je to roztok kyseliny hyalurónovej, bude pridaný na viac ako 0,2 %, čo je dosť drahé a efektívne.

Retinol
Efektívna koncentrácia: 0,1% je klasická zložka proti starnutiu a jej účinnosť je tiež zaručená. Môže urýchliť produkciu kolagénu, zahustiť epidermis a urýchliť metabolizmus epidermy. Pretože A alkohol môže byť pokožkou ľahko absorbovaný, bolo klinicky dokázané, že pridanie 0,08% stačí na to, aby vitamín A pôsobil proti starnutiu.

nikotínamid
Efektívna koncentrácia: 2% niacínamid má dobrú penetráciu a koncentrácia 2% -5% môže zlepšiť pigmentáciu. 3 % niacínamidu lepšie odolávajú poškodeniu spôsobenému vystavením pokožky modrému svetlu a 5 % niacínamidu má silnejší účinok na rozjasnenie tónu pleti.

astaxantín
Efektívna koncentrácia: 0,03 % Astaxantín je antioxidant s prerušeným reťazcom so silnou antioxidačnou kapacitou, ktorý dokáže odstrániť oxid dusičitý, sulfidy, disulfidy atď. Môže tiež znížiť peroxidáciu lipidov a účinne inhibovať peroxidáciu lipidov spôsobenú voľnými radikálmi. Všeobecne povedané, je účinné pridané množstvo 0,03 % alebo viac.

Pro-Xylane
Efektívna koncentrácia: Jedna z popredných aktívnych zložiek 2% Europy, v zozname zložiek sa nazýva Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol. Ide o glykoproteínovú zmes, ktorá už v dávke 2% dokáže stimulovať tvorbu kožných aminoglykánov, podporuje tvorbu kolagénu typu VII a IV a dosahuje efekt spevnenia pokožky.

377
Efektívna koncentrácia: 0,1% 377 je všeobecný názov pre fenetylresorcinol, ktorý je hviezdnou zložkou známou pre svoj bieliaci účinok. Vo všeobecnosti môže pôsobiť 0,1 % až 0,3 % a nadmerná koncentrácia môže tiež viesť k nežiaducim reakciám, ako je bolesť, začervenanie a opuch. Typická dávka je zvyčajne medzi 0,2 % až 0,5 %.

vitamín C
Efektívna koncentrácia: 5% vitamínu C môže inhibovať aktivitu tyrozinázy, chrániť pokožku pred poškodením UV žiarením, zlepšiť matnosť, urýchliť metabolizmus pokožky a podporiť tvorbu kolagénu. 5% vitamínu C môže mať dobrý účinok. Čím vyššia je koncentrácia vitamínu C, tým je stimulujúcejšia. Po dosiahnutí 20% ani zvýšenie koncentrácie nezlepší účinok.

vitamín E
Efektívna koncentrácia: 0,1% Vitamín E je vitamín rozpustný v tukoch a jeho hydrolyzovaným produktom je tokoferol, ktorý je jedným z najdôležitejších antioxidantov. Dokáže rozjasniť tón pleti, oddialiť starnutie, zredukovať jemné linky a urobiť pleť pružnejšou. Vitamín E v koncentráciách od 0,1 % do 1 % môže mať antioxidačné účinky.

 


Čas odoslania: 23. septembra 2024